Energetska strana

„Kamini Sajlović“ posjeduju savršena kaminska ložišta koja su rezultat dugogodišnjeg rada. Tim stručnjaka je koncipirao proizvodnju velikog broja različitih ložišta. Različitih po obliku i veličini. Uglavnom su to masivna ložišta rađena od čeličnog lima debljine 5mm i težine 150 – 200 kg. Kompletna površina kamina je grejno tijelo, pa se prilikom zidanja svih modela ostavljaju otvori za izlaz toplote. Oko ložišta se pravi prirodna cirkulacija vazduha.

U donjem dijelu kamina je otvor za ulaz vazduha, a gore u haubi su otvori za izlaz toplog vazduha. Na te otvore se mogu postaviti i ventilatori (po želji). Glavni i najprijatniji izlaz toplotne energije je ekran kamina gdje možemo osjetiti ugodno zračenje otvorenog plamena. To je toplota koja budi novu životnu snagu.

Termička snaga je jako naglašena.
Kamini su snage 9 – 15 kw i griju prostor od 160m3 – 270 m3.

Harmonija 10
Kamini u objektu sa centralnim grijanjem ne treba manje ozbiljno da se konstruišu. Poznato je da je eksploatacija sistema centralnog grijanja u uslovima relativno visokih spoljnih temperatura neekonomična i povezana sa ozbiljnim tehničkim problemima kao što su začađivanje i znojenje kotlova. U tom periodu, tzv. prelazni period, dvije vatre dnevno u kaminu isključuju potrebu aktiviranja centralnog grijanja pa se postiže skraćenje grijne sezone u jednom objektu sa 5 na 3 mjeseca. Dva mjeseca je isključivo „pokriveno“ kaminom. U varijantama nestanka električne energije opet situaciju spašava kamin.

Sviđaju Vam se naši proizvodi?

Sviđaju Vam se naši proizvodi?

Zatvori meni